

Přírodní čerstvý měkký plnotučný bílý sýr
Balsýr
(21,90 Kč za 100 g)
více jak 10 ks ve Středu 04.10.
- local_shipping Po celé ČR
(21,55 Kč za 100 g)
Přírodní měkký sýr nakládaný v oleji s olivami, paprikou a kořením
expand_more Více informacíDíky nálevu je sýr ještě chutnější. Koření, olivy a paprika skvěle doplňují výraznou chuť sýru.
Skvěle se hodí k vínům, do salátů nebo k jinému gastronomickému využití.
Skladujte při teplotě 2 – 8 °C.
53% kostky sýru (mléko, jedlá sůl, smetanová kultura), slunečnicový olej, 7% krájené olivy černé (konzervant: glukonan železnatý) a zelené (regulátory kyselosti: kyseliny mléčná a citronová, antioxidant: kyselina askorbová), sterilovaná paprika, koření (česnek, paprika, chilli).
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 1840 kJ / 446 kcal |
Tuky | 45 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g |
Sacharidy | 2,3 g |
-z toho cukry | 2,1 g |
Bílkoviny | 8 g |
Sůl | 2,95 g |
Mlékárna Žirovnice
Výstavba mlékárny začala v roce 1904 a roku 1905 byla uvedena do provozu. V tomto roce se zde zpracovávalo 163 000 litrů mléka - tj. 446 litrů denně. Postupem času výroba stoupala a v roce 1913 se dokonce zpracovávalo 257 000 litrů mléka - tj. 704 litrů denně. V roce 1918 byla mlékárna uzavřena a provoz se znovu obnovil až v roce 1925. Její produktivita postupně stoupala a v roce 1953 byla znárodněna národním podnikem Mlékařských závodů v Pelhřimově. V této době se zde zpracovávalo dokonce 13 000 litrů mléka denně. Z tohoto mléka se vyrábělo konzumní mléko do konví, na jogurty, tvarohy, máslo, goudu a romadur. Výroba neustále stoupala a od roku 1961 se zde zpracovávalo dokonce 31 840 litrů mléka denně. Kromě těchto výrobků se vyráběl i Tylžský sýr s 20% tuku. Mlékárna byla postupně modernizována, až se v roce 1973 začalo stáčet mléko i do lahví.
Tento provoz byl budován na denní příjem 500-1000 litrů mléka a ve špičce, kdy se zde zdělávalo až 39 000 litrů mléka denně, bylo zpracování i přes veškeré stavební úpravy nad lidské síly. V této době zde pracovalo pouze 36 zaměstnanců. Tuto situaci vyřešila stavba nové mlékárny v Jindřichově Hradci. V roce 1977 se mlékárna zavřela a její výroba byla přesunuta do Jindřichova Hradce a do Pelhřimovské mlékárny.
Začátkem devadesátých let provoz obnovilo Zemědělské družstvo Lísek-Počátky. V této době se zde zpracovávalo denně v průměru 5 300 litrů mléka, vyráběl se máslový a smetanový sýr do loubkových krabiček a plnotučné mléko do tmavých skleněných lahví s názvem "Selské mléko". Pro odbytové problémy se v dubnu 1995 provoz uzavřel. V listopadu roku 1995 odkoupil Mlékárnu nynější majitel společnosti Pavel Nechyba. Zpočátku společnost zapsal pod svým jménem Pavel Nechyba, spol. s r.o., v pozdějších letech po uvážení přepsal společnost na Mlékárna Žirovnice, spol. s r.o. S tímto názvem společnosti se pyšní mlékárna doteď.
Mlékárna Žirovnice spol. s r.o. Nápověda Nádražní 341, 394 68 Žirovnice
Detail značky a ostatní produktyWebové stránky značky
https://www.facebook.com/mlekzi/
Další produkty této značky
Přírodní čerstvý měkký plnotučný bílý sýr
Balsýr
(21,90 Kč za 100 g)
Přírodní měkký sýr nakládaný v oleji s olivami, paprikou a kořením
Balkánský sýr v nálevu olivy
(21,55 Kč za 100 g)
Přírodní měkký sýr nakrájený na kostičky v oleji v pikantním nálevu
Balkánský sýr v nálevu pikant
(19,45 Kč za 100 g)
Přírodní měkký sýr nakrájený na kostičky v oleji s bylinkami.
Balkánský sýr v nálevu bylinky
(19,45 Kč za 100 g)
Plátky balkánského sýra z Mlékárny Žirovnice s mexickým kořením
Balkánský sýr koření
(15,98 Kč za 100 g)
Zlomky balkánského sýra z Mlékárny Žirovnice
Balkánský sýr obyč
(15,98 Kč za 100 g)
Přírodní měkký tvaroh z Mlékárny Žirovnice
Tvaroh vážený
(11,78 Kč za 100 g)