HEROLD přírodní
, rozvoz dle lokality
, nastavit adresu
Gouda bloček
Pokud se zaregistrujete, obdržíte zakoupením produktu 3 b. do věrnostního programu.
Alternativní produkty
Jihočeský Eidam 30 % bloček
Eidam cihla 30%
Eidam cihla 45%
Sýr na pánev - se šunkou
Sýr na pánev - klasik
Džigas Piquant lámaný 18 měsíců
Džiugas Mild 12 měsíců
Džiugas Delicate 24 měsíců
Sýr na pánev - bylinky
Trentigrana 24 měsíců - Italský tvrdý sýr parmazánového typu
HEROLD s oříškovou příchutí
Džiugas Piquant 18 měsíců
Kniha Putování za sýry - Jiří Kopáček
HEROLD s ovčí příchutí
Popis
Popis pro Vás připravujeme. Informace o produktu naleznete na webových stránkách značky.
Skladování
Více informací na webových stránkách značky.
Složení
Už se na to maká! Informace o složení zatím naleznete na webových stránkách značky.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | připravujeme |
Tuky | připravujeme |
-z toho nasycené mastné kyseliny | připravujeme |
Sacharidy | připravujeme |
-z toho cukry | připravujeme |
Bílkoviny | připravujeme |
Sůl | připravujeme |
Vápník | připravujeme |
*referenční hodnota příjmu vápníku | připravujeme |
Sýrárna Bratří Brunnerů
O NÁS
Strojnímu zpracování mléka a výrobě sýrů na Jindřichohradecku se již od roku 1900 věnovala rodina Brunnerů, a to v Jindřichově Hradci v pronajatém statku a ve sklepích Jakubského dvora. Zde se věnovali výrobě a prodeji zrajících sýrů, které si získaly oblibu u zákazníků pro svou typickou vůni a pikantní kořeněnou chuť. V roce 1927 koupili bratři Jan a Ladislav Brunnerové mlékárnu v Jarošově nad Nežárkou, ke které přistavěli zrací sklepy a vytvořili soukromý podnik Bratři Brunnerové – velkosýrárny v Jarošově nad Nežárkou. Tento podnik měl vedlejší provozovny v Plavsku, Deštné, Černovicích a Nové Včelnici. Tato na svou dobu velkosýrárna umožnila využít mechanizaci při výrobě sýrů, tak aby mohla uspokojit stále se zvyšující zájem o tyto sýry nejen u nás, ale i v nedalekém Rakousku. Dokonce i po železnici byly tyto sýry expedovány k obchodníkům do Prahy a Vídně.
Po II. světové válce a únoru 1948 se firmy zmocnili státní správci a v roce 1952 byla znárodněna a začleněna pod Jihočeské mlékárny n.p. Tento sýr byl přejmenován na Jarošovský romadur a prodával se prakticky v celé ČSSR. Zkušenosti z výrobou těchto sýrů se plně využilo při výstavbě mlékárny v Jindřichově Hradci, kam v roce 1979 byla tato výroba přemístěna a realizovala se na kontinuální výrobní lince od Západoněmecké firmy ALPMA. A objekt Jarošovské sýrárny trochu upadal do zapomnění.
Až v roce 2001 pan Nechyba vlastník Žirovnické mlékárny zde provedl rekonstrukci a započal zde zrání a balení sýrů, které byly vyráběny v Žirovnici. Vzhledem k vysoké pracnosti a nízké rentabilitě zde měla být výroba ukončena. Pro to koncem roku 2004 výrobní prostory a výrobu převzala firma Sýrárna Bratří Brunnerů s.r.o. pod zastoupením Jaroslava Hulíka, která zde dodnes porcuje, nechává zrát a balí sýry dle původní receptury s uplatněním moderních technologií. V roce 2020 převzal výrobu od p. Hulíka Jan Bareš, který pokračuje ve stejné tradici výroby sýrů podle původních receptur a který přidal výrobu z kozího mléka, ze své farmy kozín Na Samotách.
Sýrárna Bratří Brunnerů s.r.o. Jarošov nad Nežárkou 97, 378 41 Jarošov nad Nežárkou
Detail značky a ostatní produktyWebové stránky značky
https://www.syrarnabb.cz