Camembertský sýr, bez příchutě
Plesnivec 43%
(51,12 Kč za 100 g)
- local_shippingPo celé ČR
(51,12 Kč za 100 g)
Camembertský sýr, se zeleným pepřem
expand_more Více informacíPokud se zaregistrujete do zákaznického klubu, obdržíte zakoupením produktu 2 b.
Bělavě hebký zvenku, smetanově krémový uvnitř. Pro tento sýr camembertského typu je typické krásně měkké jádro a jemné houbové aroma doplněné výraznou chutí zeleného pepře.
Milovníci sýrů jistě neodolají a dopřejí si výborný chuťový zážitek. Jeho chuť ideálně podtrhne vyzrálé bílé víno jako je např. Sylvánské, či Chardonnay.
Je vhodný pro bezlepkovou dietu.
Výrobek je nutné skladovat v čistých a chlazených místnostech při teplotě 2-8 °C
Pasterizované mléko, jedlá sůl, syřidlo, mlékařské kultury, pepřové koření, Penicilinum candidum
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 1086 kJ / 261 kcal |
Tuky | 18 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 8,9 g |
Sacharidy | 3,1 g |
Bílkoviny | 21,6 g |
Sůl | 2,4 g |
Madeta
Je nám už přes sto let. Ve skutečnosti však ještě mnohem více. Pokud byste se chtěli dopátrat úplných počátků průmyslového mlékárenství v jižních Čechách, na jejichž tradici navazujeme, došli byste až do roku 1837. Právě tehdy byla na schwarzenberském dvoře poblíž Českých Budějovic založena první sýrárna.
Pravá Madeta se ale zrodila až kolem roku 1902 v Táboře. Tehdy ještě jako MLÉKAŘSKÉ DRUŽSTVO TÁBORSKÉ. A byla to právě počáteční písmena tohoto názvu, z nichž vznikla nezapomenutelná značka MADETA.
Úspěšně prošla nespočtem dějinných, a tedy i majetkových peripetií, které 20. století střední Evropě nadělilo. Měnila se podle toho, jak se měnil svět kolem ní. Naštěstí převažovaly spíše změny k lepšímu. Dnes je proto silnější než kdy dříve a stále stejně proslulá nejmodernějšími technologiemi a kvalitou výrobků.
Ať už totiž nalistujete kteroukoli stránku historie naší společnosti, téměř vždy to budou dějiny úspěchů, rozšiřování výroby, vývoje nových výrobků a zavádění na svou dobu bez nadsázky revolučních technologií. To už je u nás v Madetě taková tradice…
Madeta je 4 v 1. Čtyři samostatné závody, které jsou si však velmi blízké. A to nejen značkou, firemní kulturou, kvalitou výrobků a faktem, že se rozvíjejí z ryze českého kapitálu. Jsou si blízké doslova. Sídlí nedaleko od sebe, v malebné krajině jižních Čech. Jsou to Planá nad Lužnicí, Český Krumlov, Jindřichův Hradec a Pelhřimov. Nejvíce je však spojuje mléko. Za rok ho „vteče“ do provozů téměř 0,4 miliardy litrů.
Brány závodů opouští více než 250 druhů výrobků, jež tvoří celkový roční objem 350 milionů kusů. Neuvěřitelné množství? Nikoli. Jsme přece největším zpracovatelem mléka v republice.
Přibližně čtvrtina naší produkce putuje do zahraničí. Do Libanonu, Spojených arabských emirátů, států Evropské unie, Asie, Afriky a Ameriky. I když by se mohlo zdát, že při takovém objemu výroby a využití moderních technologií ztrácejí jednotlivé závody svou identitu, není tomu tak. Každý má své „speciality“ – produkty, které se mohou vyrábět právě a jen tam, a ne jinde. Protože je právě tam – a ne jinde – umějí nejlépe. Důkazem je chuť a zájem vás, spotřebitelů.
Ing. Milan Teplý - předseda představenstva a generální ředitel Madeta a. s.
Vážení přátelé,
představit společnost Madeta a neopomenout přitom žádného madeťáka, ani žádný důležitý mezník její historie i současnosti, je v několika větách nemožné. Vždyť patří k jižním Čechám už více než 110 let a mlékařské a sýrařské řemeslo se tu stále předává z otců na syny. Během těch dlouhých desetiletí se samozřejmě mnohé změnilo: moderní technologie nahradily často velmi namáhavou ruční práci, některé výrobky z Madety už jsou minulostí, ale nepřestaly přibývat mnohé další, závody prošly a procházejí výraznými proměnami…
Ovšem to, co považujeme za nejdůležitější, přetrvalo. A není jediný důvod, abychom na tom něco měnili. Madeta je česká firma, která si zakládá na tradici, již ctili už naši předchůdci. Kvalita našich stoprocentně přírodních výrobků bez konzervantů je umocněná původními recepturami a poctivým řemeslem. To jsou spolu s lidmi, kteří tu pracují, základní kameny společnosti nejen ve vztahu k obchodním partnerům, ale především k našim spotřebitelům.
Tomáš Baťa dobře věděl, o čem mluví, když pronesl onen známý slogan Náš zákazník – náš pán. Snažíme se, aby jeho inspirující slova nebyla prázdným gestem. Protože jen tak zůstane Madeta poctivou českou mlékárnou i za dalších sto let a pouze tak nepřestane naše mléko vonět a chutnat tak, jak chutnat a vonět má. Děkuji vám za to, že dáváte přednost poctivým, chutným a zdravým českým výrobkům.
MADETA a.s. Rudolfovská tř. 246/83, 370 01 České Budějovice
Detail značky a ostatní produktyWebové stránky značky
https://www.madeta.cz
Další produkty této značky
Camembertský sýr, bez příchutě
Plesnivec 43%
(51,12 Kč za 100 g)
Camembertský sýr, se zeleným pepřem
Plesnivec zelený pepř
(51,12 Kč za 100 g)
Camembertský sýr, s paprikovým kořením
Plesnivec Paprika 43%
(51,12 Kč za 100 g)
Čerstvý smetanový sýr termizovaný
Jihočeské žervé
(27,67 Kč za 100 g)
Zrající sýr nízkotučný
Syreček nízkotučný 0,1%
(36,56 Kč za 100 g)
Polotvrdý sýr holandského typu
Madeland 45% - plátky
(42,90 Kč za 100 g)
Absolutní tuk 10%
Madeland fitness 20% - plátky
(42,90 Kč za 100 g)
Smetana do kávy
Smetana do kávy 10%
(13,90 Kč za 100 g)
Měkký zrající sýr
Romadur měkký zrající sýr
(34,90 Kč za 100 g)
Měkký zrající sýr - chilli
Romadur chilli 40%
(34,90 Kč za 100 g)
Měkký zrající sýr - česnek s bylinkami
Romadur česnek s bylinkami
(34,90 Kč za 100 g)
Plísňový sýr, 60%
Jihočeská Niva 60%
(34,45 Kč za 100 g)
Sýr zrající v chladu
Blaťacké zlato
(34,08 Kč za 100 g)
Sýr zrající v chladu, se zeleným pepřem
Blaťácké zlato se zeleným pepřem
(34,08 Kč za 100 g)
Sýr zrající v chladu, s vlašskými ořechy
Blaťácké zlato s vlašskými ořechy
(34,08 Kč za 100 g)