helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně
  • local_shippingRozvoz po celé ČR
Romadur na gril

Romadur na gril

400 g
142,90 Kč s DPH

(35,73 Kč za 100 g)


Nevšední záležitost!

expand_more Více informací

Aktuálně vyprodáno

pets Hlídací pes

Líbí se vám tento produkt? Zanechte nám email a my se ozveme hned, jak bude dostupný.

store_mall_directory Možnosti dopravy a rozvozu pro toto zboží

Pokud se zaregistrujete do zákaznického klubu, obdržíte zakoupením produktu 7 b.

Madeta
25805
8593803313429

Popis

Přírodní, měkký zrající sýr vyvinutý přímo na grilování. Romadur je sýr s výraznou, pikantní chutí a vůní. Jako zralý je pokrytý narůžovělým mazem, na řezu sametově bílý. Konzistence je měkká až tužší s mírně znatelným tvarohovým jádrem.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2–8 °C. Uchovávejte odděleně od ostatních potravin nebo v uzavřené nádobě, případně pod skleněným víkem.

Použití

Romadur vyndejte z balení a lehce potřete olivovým olejem. Následně dochuťte bylinkami a kořením, dle vaší chuti. Poté sýr zabalte do alobalu a pozvolna ho grilujte, dokud nezměkne. Ke grilovanému Romaduru se hodí nakládané okurky, houby, papričky či cibulka.

Jak se vyrábí Romadur?

restaurant_menu TIP NA RECEPT: Romadur či Syreček na grilu

Složení

Mléko, jedlá sůl , mlékařské kultury grilovací, sůl, dextróza, cibule, cukr, paprika, chilli, koriandr, pepř černý, koření, extrakty koření.

Nutriční hodnoty na 100g výrobku
Energetická hodnota 1140 kJ / 274 kcal
Tuky 20 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 13 g
Sacharidy  1,5 g
-z toho cukry 1,5 g
Bílkoviny 22 g
Sůl 2 g

Madeta

VÍCE NEŽ STOLETÁ TRADICE

Je nám už přes sto let. Ve skutečnosti však ještě mnohem více. Pokud byste se chtěli dopátrat úplných počátků průmyslového mlékárenství v jižních Čechách, na jejichž tradici navazujeme, došli byste až do roku 1837. Právě tehdy byla na schwarzenberském dvoře poblíž Českých Budějovic založena první sýrárna.

Pravá Madeta se ale zrodila až kolem roku 1902 v Táboře. Tehdy ještě jako MLÉKAŘSKÉ DRUŽSTVO TÁBORSKÉ. A byla to právě počáteční písmena tohoto názvu, z nichž vznikla nezapomenutelná značka MADETA.

Úspěšně prošla nespočtem dějinných, a tedy i majetkových peripetií, které 20. století střední Evropě nadělilo. Měnila se podle toho, jak se měnil svět kolem ní. Naštěstí převažovaly spíše změny k lepšímu. Dnes je proto silnější než kdy dříve a stále stejně proslulá nejmodernějšími technologiemi a kvalitou výrobků.

Ať už totiž nalistujete kteroukoli stránku historie naší společnosti, téměř vždy to budou dějiny úspěchů, rozšiřování výroby, vývoje nových výrobků a zavádění na svou dobu bez nadsázky revolučních technologií. To už je u nás v Madetě taková tradice…

MODERNÍ DĚJINY MLÉKÁRNY NAVAZUJÍ NA TRADICI A KVALITU

Madeta je 4 v 1. Čtyři samostatné závody, které jsou si však velmi blízké. A to nejen značkou, firemní kulturou, kvalitou výrobků a faktem, že se rozvíjejí z ryze českého kapitálu. Jsou si blízké doslova. Sídlí nedaleko od sebe, v malebné krajině jižních Čech. Jsou to Planá nad Lužnicí, Český Krumlov, Jindřichův Hradec a Pelhřimov. Nejvíce je však spojuje mléko. Za rok ho „vteče“ do provozů téměř 0,4 miliardy litrů.

Brány závodů opouští více než 250 druhů výrobků, jež tvoří celkový roční objem 350 milionů kusů. Neuvěřitelné množství? Nikoli. Jsme přece největším zpracovatelem mléka v republice.

Přibližně čtvrtina naší produkce putuje do zahraničí. Do Libanonu, Spojených arabských emirátů, států Evropské unie, Asie, Afriky a Ameriky. I když by se mohlo zdát, že při takovém objemu výroby a využití moderních technologií ztrácejí jednotlivé závody svou identitu, není tomu tak. Každý má své „speciality“ – produkty, které se mohou vyrábět právě a jen tam, a ne jinde. Protože je právě tam – a ne jinde – umějí nejlépe. Důkazem je chuť a zájem vás, spotřebitelů.

Ing. Milan Teplý - předseda představenstva a generální ředitel Madeta a. s.

NAŠE FILOZOFIE - SLOVO ŘEDITELE

Vážení přátelé,

představit společnost Madeta a neopomenout přitom žádného madeťáka, ani žádný důležitý mezník její historie i současnosti, je v několika větách nemožné. Vždyť patří k jižním Čechám už více než 110 let a mlékařské a sýrařské řemeslo se tu stále předává z otců na syny. Během těch dlouhých desetiletí se samozřejmě mnohé změnilo: moderní technologie nahradily často velmi namáhavou ruční práci, některé výrobky z Madety už jsou minulostí, ale nepřestaly přibývat mnohé další, závody prošly a procházejí výraznými proměnami…

Ovšem to, co považujeme za nejdůležitější, přetrvalo. A není jediný důvod, abychom na tom něco měnili. Madeta je česká firma, která si zakládá na tradici, již ctili už naši předchůdci. Kvalita našich stoprocentně přírodních výrobků bez konzervantů je umocněná původními recepturami a poctivým řemeslem. To jsou spolu s lidmi, kteří tu pracují, základní kameny společnosti nejen ve vztahu k obchodním partnerům, ale především k našim spotřebitelům.

Tomáš Baťa dobře věděl, o čem mluví, když pronesl onen známý slogan Náš zákazník – náš pán. Snažíme se, aby jeho inspirující slova nebyla prázdným gestem. Protože jen tak zůstane Madeta poctivou českou mlékárnou i za dalších sto let a pouze tak nepřestane naše mléko vonět a chutnat tak, jak chutnat a vonět má. Děkuji vám za to, že dáváte přednost poctivým, chutným a zdravým českým výrobkům.

MADETA a.s. Rudolfovská tř. 246/83, 370 01 České Budějovice

Detail značky a ostatní produkty

Webové stránky značky
https://www.madeta.cz

Další produkty této značky